Udruga za glazbeno-scenske prakse.

Menu

Filter

Social

Poziv na kreativnu radionicu “Žena na rubu ‒ iskustva i (o)sjećanja”

Umjetničko istraživanje "Stara cura - žena na rubu"

U okviru umjetničkog istraživanja “Stara cura ‒ žena na rubu”, 16. 8. 2022. s početkom u 19:00 u Pučkom otvorenom učilištu “Dom na žalu”, Magazin br. 5 u Preku na otoku Ugljanu održat će se dvosatna kreativna radionica “Žena na rubu – iskustva i (o)sjećanja”. 

Pozivamo vas da zajednički istražimo koje sve misli i osjećaje vežemo za iskustva “bivanja na rubu” te kako ih možemo kreativno obraditi i pomoću rekvizita modelirati u prostoru. 

Produkt radionice bit će zajednička prostorna konstrukcija memorije i osobnih povijesti. Takva promjenjiva skulptura bit će otvorena za daljnje nadograđivanje tijekom rezidencije u okviru umjetničkog istraživanja udruge te javne prezentacije koja će se održati 20.8.2022. u 20:00 na Trgu Marnjiva u Kalima na otoku Ugljanu.

Voditeljice radionice su lutkarica i povjesničarka umjetnosti Marta Banić te filmašica i psihologinja Anita Čeko, zajedno s ostalim sudionicama projekta: Marta Kolega, Jagoda Cupać i Anđela Rončević.

Radionica je besplatna za sve polaznice i polaznike, a dobrodošle su sve punoljetne osobe otvorene za igru i zajedničko istraživanje tema bivanja na rubu. Prethodno iskustvo na sličnim radionicama nije uvjet.

Prijave su otvorene do 15.8.2022. u ponoć i šalju se na mail kontakt@kamenebabe.org. Ukoliko imate pitanja slobodno nam se obratite porukom ili pozivom na 092 374 2300 (Marta Kolega).

Vrijeme: utorak, 16. 8. 2022 | Mjesto: PUO “Dom na žalu”, Magazin br. 5, Preko, otok Ugljan | Trajanje: oko 2 sata | Broj sudionica: 10

Program podržava Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije te Općina Kali.