Udruga za glazbeno-scenske prakse.

Menu

Filter

Social

Poziv na Ženski kružok, razgovor i radionicu psihogeografije

Drage prijateljice, poznanice, susjede, žene,

u subotu 2.4. u 10 sati u Kalima voljele bismo zajedno s vama povesti razgovor uz kavu i kolače na temu izraza „stara cura“ i njemu sličnih. Koje su to sve figure, što i koga one zapravo označavaju, kakve asocijacije bude, koji su osjećaji u njima sadržani, razmišljanja, prizvuci, te kako nas jezik koji koristimo uopće zatvara ili oslobađa.

Nakon razgovora predlažemo kratku šetnju mjestom. Različitim jednostavnim zadacima nastojat ćemo očuditi ustaljeno svakodnevno korištenje javnog prostora te njegovo poimanje. Pitamo se, je li moguće zalutati u poznatom i iskusiti ulice kojima svaki dan hodamo na neki drugi način, te što nam takvo iskustvo može donijeti. Radi se o sitnim pomacima, zadacima na papiriću, čije upute slijedimo te odlazimo u šetnju. Nakon kraćeg vremena, ponovo se sastajemo, bilježimo i razmjenjujemo iskustva.

Držimo da umjetnost i umjetnička praksa pripada svakom čovjeku, naprosto je dio ljudske prirode. Zajedno s vama nastojimo prakticirati tu privilegiju te ukrasti vrijeme uobičajenoj svakodnevici. Pružiti otpor hodanju kao ciljanoj aktivnosti: odlasku na posao, u dućan, s jedne točke na drugu, te istražiti kako hodanje može ujedno biti osvještavanje mjesta, stanovanja i društvenih odnosa. 

Nadamo se vašem odazivu i veselimo se ugodnom istraživanju i druženju!

Marta Kolega, Jagoda Cupać, Anita Čeko i Marta Banić

Ukoliko biste htjeli sudjelovati, potvrdite svoj dolazak do četvrtka 31.3. porukom ili pozivom na 092 374 2300 (Marta Kolega).

Vrijeme: subota, 2.4.2022 | Mjesto: Kali, otok Ugljan | Trajanje: oko 2 i pol sata | Broj sudionica: 10

Ženski kružok, razgovor i radionica psihogeografije dio su projekta „Stara cura“ – žena na rubu, umjetničko istraživanje, udruge Kamene babe koji se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije.