Dramski kamp za djecu “Regoč”

Dječji dramski kamp “Regoč” odvijao se kroz lutkarsku, glazbenu i filmsku sekciju. Djeca su izradila lutke za predstavu, vježbali animaciju i glumu s lutkama. Izradili su i osmislili scenu za stop animaciju te snimali igrane scene u kojima su glumili, a u glazbenoj su sekciji pjevali, repali i plesali. “Regoč” je na kraju multimedijalna predstava koja spaja lutkarsko kazalište, mjuzikl, film i stop animaciju. Priča je to koja nam poručuje da prijateljstvo, ljubav i zajedništvo mogu prevladati i najveću nevolju. Slikovita, puna simbolike, maštovitih prostora i neobičnih likova, priča nas je pozvala da ju slobodno i inovativno interpretiramo kroz likovno, glazbeno i filmsko stvaranje.

Kamp se odvio od 3. do 10. kolovoza 2020 u Kalima, a sudjelovalo je 13 djece od 9 do 13 godina. Premijera je održana u Kino dvorani mjesta Kali uz ovacije i veliku podršku lokalne publike.

Voditeljice: Marta Kolega (glazbena sekcija), Anita Čeko (filmska), Iva Lipovac i Marta Banić (lutkarska)

Dječji kamp “Regoč” organizira udruga Kamene Babe uz potporu prostora za kulturu Uarti, a financijski podupire Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU,Turistička zajednica Općine Kali i Općina Kali.

 

Kategorija: Lutke, Program za djecu